Skip to main content

Ervaring van Roy van Bokhoven

By 26 januari 2017Ervaringen

Enkele jaren geleden heb ik mijn Petrof piano verkocht en een oude totaal gereviseerde zwarte Blüthner vleugel (1,93 meter) uit 1893 gekocht. Een mooi instrument met een prachtige heldere romantische klank.

Walter Iedema komt 3 keer per jaar de vleugel stemmen en na zijn vertrek ben ik niet meer weg te slaan achter de vleugel. Wat een genot!

Totdat Walter voorstelde om groot onderhoud te doen. (Afregelen, intoneren, enzovoorts.) Tja, de vleugel speelt toch lekker? Waarom?

Walter is op een maandag een flink aantal uren aan de slag gegaan. Afgelopen maandag heeft Walter nog wat puntjes op de i gezet en de vleugel gestemd. Het is ongelooflijk wat ontzettend gelijkmatig de aanslag is. En zo vederlicht bespeelbaar. Het bereik van heel zacht spelen naar heel hard is niet meer 0 naar 10....... maar van 0 naar 1000. Ik wist niet dat het mogelijk was met een vleugel van meer dan 100 jaar oud.

Beste mede-pianoliefhebbers, ik kan niet anders dan deze uitstekende pianotechnieker ten zeerste aanbevelen, als je zeer zeker het uiterste uit jouw geliefde piano/vleugel wil halen.

Walter...... bedankt!

Ervaring van Roy van Bokhoven