Skip to main content

Afgelopen donderdag kwam Walter voor een 'grote beurt' van mijn Bösendorfer vleugel.
Het was al zes jaar geleden, sinds de laatste keer en het was ook echt nodig, dat wist ik al een poosje.
Wat zou het oordeel zijn? Ik vreesde het ergste.
Het was leuk hem weer eens over de vloer te hebben, maar van het resultaat van zijn werk ben ik gewoon beduusd:
Wat is de vleugel weer MOOI! En wat speelt ie lekker! Ik herken hem gewoon weer, en dat is echt ontroerend.
Ik zou nog meer kunnen zeggen over deze fantastische vakman, maar helaas heb ik geen tijd: ik moet studeren;-)!
Heel veel dank!
Phyllis Ferwerda,liedbegeleider,
(docent Koninklijk Conservatorium en Conservatorium van Amsterdam)

Ervaring Phyllis Ferwerda

Enkele jaren geleden heb ik mijn Petrof piano verkocht en een oude totaal gereviseerde zwarte Blüthner vleugel (1,93 meter) uit 1893 gekocht. Een mooi instrument met een prachtige heldere romantische klank.

Walter Iedema komt 3 keer per jaar de vleugel stemmen en na zijn vertrek ben ik niet meer weg te slaan achter de vleugel. Wat een genot!

Totdat Walter voorstelde om groot onderhoud te doen. (Afregelen, intoneren, enzovoorts.) Tja, de vleugel speelt toch lekker? Waarom?

Walter is op een maandag een flink aantal uren aan de slag gegaan. Afgelopen maandag heeft Walter nog wat puntjes op de i gezet en de vleugel gestemd. Het is ongelooflijk wat ontzettend gelijkmatig de aanslag is. En zo vederlicht bespeelbaar. Het bereik van heel zacht spelen naar heel hard is niet meer 0 naar 10....... maar van 0 naar 1000. Ik wist niet dat het mogelijk was met een vleugel van meer dan 100 jaar oud.

Beste mede-pianoliefhebbers, ik kan niet anders dan deze uitstekende pianotechnieker ten zeerste aanbevelen, als je zeer zeker het uiterste uit jouw geliefde piano/vleugel wil halen.

Walter...... bedankt!

Ervaring van Roy van Bokhoven

Wat is het toch belangrijk om een goede stemmer te hebben. Walter stemt al meer dan tien jaar mijn Yamaha vleugel. Ook heeft hij hem al een keer opnieuw ge-intoneerd. Vandaag was Walter weer hier en Skriabin klinkt nu toch heel anders dan gisteren. Walter heeft de gave en het vakmanschap om een vleugel díe klank te geven die bij het instrument hoort. Ik zou daarom mijn vleugel uit vele andere herkennen.

Ervaring van Janny Otto

Sinds ik mijn vleugel heb gekocht bij Rijken & de Lange komt Walter hem stemmen, en ook nadat hij voor zichzelf is begonnen, is hij gebleven, tot volle tevredenheid. Het is altijd weer een genot om te spelen na zijn stembeurt. Vakkundigheid en prettige samenwerking gaan hand in hand, zodat ik Walter ook aanbeveel aan mijn leerlingen. Bedankt Walter! Groet, Mieke

Ervaring van Mieke Stadhouders

Walter stemt al meer dan twintig jaar onze piano's, eerst een Forster, en sinds drie jaar een Yamaha die we uit China hebben meegenomen, en die Walter perfect in orde heeft gemaakt. Walter werkt zeer nauwkeurig, heeft goede adviezen, en het is altijd plezierig als hij komt.

Ervaring van Marijke Greidanus

Walter komt al een aantal jaar bij Fontys PABO de piano's en vleugels stemmen en sinds ik zelf een piano heb ook bij mij thuis. Het is als docent muziek erg fijn om een vakkundige als Walter te kennen die privé en zakelijk de piano's en vleugels kan onderhouden.

Ervaring van Imke Hoevenaars

Dankzij oplettendheid van Walter is een ramp voorkomen: mijn vleugel zakte van ouderdom ongeveer door zijn wielen en ik had niets in de gaten. Ook het probleem van te lage luchtvochtigheid is dankzij Walter opgelost.

Ervaring van Annelies van Engelen

Toen jaren geleden mijn Steinway concertvleugel mankementen kreeg kwam de Steinwaydealer met een offerte waar ik stijl van achterover sloeg. Ik ben toen meer offertes gaan vragen en werd door Rijken en de Lange op het spoor gezet van Walter Iedema.

Sindsdien verzorgt hij mijn vleugel waar regelmatig concerten op worden gegeven en waar ik zes dagen per week op speel.

Hij is een prima technicus èn stemt uitstekend, ik kan zelfs uit verschillende stemmingen kiezen, iets wat me eerder niet was overkomen.

Eens per jaar komt hij intoneren en reguleren en voor elk concert komt hij stemmen. De pianisten die hier spelen, ik incluis, zijn er heel blij mee.

Mascha van Peijpe, Pianiste

Ervaring van Mascha van Peijpe

Bij (Walter) Iedema is je piano of vleugel in zeer goede handen. Stemmen of totale revisie van het mechaniek, het kan allemaal. Prima en vriendelijke service, afspraken worden zeer correct gemaakt en uitgevoerd. Een aanrader! Particuliere klant, Podium thuisconcerten.

Ervaring van Karel van der Grinten

Walter komt al heel wat jaren bij ons over de vloer om onze piano te stemmen.

Hij is altijd vriendelijk, gezellig, oprecht in zijn adviezen en behulpzaam waar dat nodig is.

Wij vinden het ook een groot voordeel dat Walter zelf een blaasinstrument bespeelt waardoor hij de toonscherpte veel beter kan duiden.

Walter neemt zijn vak serieus dus nemen we hem ook serieus.

Ook belangrijk... zijn vrouw denkt altijd mee met de klant en is altijd vriendelijk aan de telefoon. Eugenie Geurts Muziekartieste http://www.eugenie.nl

Ervaring van Eugenie Geurts